0749 065 782

Timp îndelungat şemineele au fost faimoase doar pentru căldura ce o aduceau în fiecare casă. În zilele noastre, acestea nu mai sunt folosite doar pentru scopul lor primar, ci şi pentru

partea estetică. O mulţime de design-uri au prosperat datorită scopului estetic, îndeplinind cele mai exigente cerinţe. Descoperiţi farmecul pietrei îmbinate cu cel al lemnului, printr-un şemineu rustic, un şemineu clasic caracterizat prin materiale de bună calitate sau un şemineu modern ce va adăuga un plus de eleganţă şi personalitate încăperii.

Datorită tehnologiei foarte avansate, şemineele au devenit adevărate surse de căldură, încălzind suprafeţe mari, chiar şi întreaga casă. Pornind de la focarul deschis, ce oferă un randament mai mic de încălzire, însă suficient pentru o zi răcoroasă, la focare din fontă sau şamotă ce încălzesc încăperea în care sunt montate, ajungând la focarele termoventilate ce pot încălzi chiar două – trei încăperi sau focarele tip centrală termică, numite şi termoşeminee, ce pot încălzi întreaga casă.

Ce contine un semineu?

Trei elemente principale sunt de luat in considerare:

-focarul( incinta unde ard lemnele )

-cosul de fum

-semineul (finisajele externe).

Toate trei sunt in stricta legatura dar fiecare se calculeaza si au preturi independente! In proiectarea unui semineu cea mai importanta cerinta este aceea de a nu face fum in incaperea unde este montat si nu in cele din urma obtinerea unui randament termic sporit combinat cu estetica finisajelor externe.