Bine de stiut

DESPRE FOCARE

DESPRE FOCARE- ADEVARAT SAU FALS

 

            E mai bine ca peretii focarului sa fie drepti decat inclinati

FALS

Inclinarea peretilor interior ai focarului e foarte importanta pentru ca in acest mod capteaza mai multa caldura si deci emite la fel de multa. Ca sa probati, incercati sa tineti mana inclinata sau dreapta pe langa flacara unei lumanri si veti vedea singuri in ce caz captam mai multa caldura.

 

            Interiorul focarului trebuie sa fie neted

FALS

Cantitatea de caldura disipata de un focar depinde de capacitatea sa de capta caldura data de flacarile focului. Aceasta capacitate este direct legata de materialul din care este facut focarul cat si de designul acestuia prin modelarea schimbatorilor de caldura de pe el. Cu cat acestia sunt mai numerosi (tinundu-se cont si de estetica), cu atat mai mare va fi caldura degajata.

 

Cand deschidem usa iese fum in camera

ADEVARAT

Daca deschidem brusc usa, fara a lasa timp sa se formeze curentii de aer care permit cresterea tirajului.

Daca nu deschidem valva de la evacuare inainte de deschiderea usii, cand aceasta este controlata manual, sau daca focarul nu are montata o valve automata care se deschide odata cu usa.

Daca nu deschidem la maxim aportul de aer din exterior la focarele care au inchidere etansa a usii.

 

Difuzia caldurii de sus in jos este mai buna

ADEVARAT

In general semineele emit caldura pe sus, la evacuarea prin grile a aerului de convectie, prin intermediul unui proces asemanator ploii. Acest procedeu este cel mai corect, deoarece imita incalzirea naturala si nu permite ridicarea prafului.